top of page

AVS en 2.0 Belgen... op zoek naar Lena

Ons coronahart sloeg over toen De Centrale in Gent ons contacteerde om samen met hen een mooi project op poten te zetten. Na een heel jaar al op onze cultuurhonger te zitten en met het licht op wat beterschap binnenkort, konden we het niet laten om als regionale zender voor Gent en half Oost-Vlaanderen enthousiast mee te gaan als mediapartner met ' 2.0 Belgen .. op zoek naar Lena'.

En ja, het heeft alles te maken met de legendarische '2 Belgen' uit 1982 en hun single Lena. Girl since you whispered your name It just keeps hanging in my brain I tried to ignore it for too many years All those times it echoed in my ears … De Centrale contacteerde 20 muzikanten met een achtergrond van klassiek over folk, pop en rock tot electro en house. Ze kregen de opdracht om in coronatijden via Lena connectie te zoeken met één van de andere muzikanten. Samen vormden ze 10 duo's rond deze tijdloze belpopklassieker. Resultaat: 20 mooie muzikale portretten rond 1 centrale song.

Eva De Roovere, Meskerem Mees, Roland, Jan De Smet, Tuur Florizone... om er maar een paar te noemen, ze hebben allemaal een unieke herinterpretatie gemaakt van 'Lena' van 2 Belgen... Tot 4 juli kan je ze aan het werk zien elke zondag in onze avondlus.

2.0 BELGEN op zoek naar LENA , elke zondagavond op AVS.


Vanaf 2 mei op zondagavond na het AVS nieuws

Comments


bottom of page