top of page

RTV reikt hand naar steden en gemeenten in project 'Gemeend Gegund'


RTV en TV PLUS laten niemand in de steek. De komende eindejaarsperiode wordt anders dan andere jaren. Dat staat vast. Voor veel mensen brengen de feestdagen misschien wat verlichting in deze toch donkere periode. Maar voor senioren en kwetsbare mensen wordt het misschien een extra moeilijke periode, zonder familie of vrienden om zich heen.

“In de regio’s Kempen en Mechelen wonen meer dan 200.000 senioren. Voor hen zijn virtuele en online oplossingen niet altijd even evident,” weet Farid Khetouta, directeur van RTV. “Wij beschikken voor deze doelgroep over het meest toegankelijke platform: televisie. Daarom willen we iets extra’s doen om de mogelijke eenzaamheid bij deze groep tegen te gaan. Naast onze dagelijkse nieuwsuitzendingen en andere programma’s willen we overdag een extra programma-aanbod brengen zodat niemand zich alleen hoeft te voelen tijdens de feestperiode.”


Voor dit extra programma-aanbod reiken RTV en TV Plus de hand naar onze steden en gemeenten. En naar organisaties die begaan zijn met senioren en kwetsbare mensen. Farid Khetouta: “Samen met hen willen we onze schouders zetten onder het project: ‘Gemeend Gegund’. Het project werd voorgesteld aan alle burgemeesters uit de regio Kempen en Mechelen. De eerste reacties waren zeer positief. Het is nu de bedoeling om zoveel mogelijk -en liefst alle- steden en gemeenten achter dit warme project te scharen.”


Vanaf 14 december zullen RTV en TV Plus samen met alle partners 3 weken lang een bijkomend programma van ongeveer anderhalf uur aanbieden in de voor- en namiddag: Gemeend Gegund Met beelden van vroeger en nu. Groetjes en wensen. Verhalen uit de oude doos, muziek, sfeervolle reportages van hartverwarmende initiatieven … Op die manier willen we iedereen wat dichter bij mekaar brengen.


Daarnaast verrassen we een aantal kijkers met een lekker feestmaal aan huis. En zetten we mensen letterlijk in de bloemetjes. Niemand zal zich deze kerstperiode alleen voelen, dankzij RTV|TV Plus. Dat is ‘Gemeend Gegund’.

Comments


bottom of page