top of page

Financiële steun voor cultuur- en mediasector


minister Benjamin Dalle
minister Benjamin Dalle

De Vlaamse regering maakt via het noodfonds extra geld vrij om de gevolgen van de coronacrisis voor –onder meer -de cultuur-en mediasector op te vangen. De cultuursector kan rekenen op een bedrag van 65 miljoen euro. Voor de VRT wordt een bedrag van 3,8 miljoen uitgetrokken en datzelfde bedrag gaat ook naar de regionale omroepen. Ook het Vlaams Audiovisueel Fonds en een aantal kleinere spelers krijgen overheidssteun.


De Vlaamse regering verhoogt het noodfonds van 200 tot 265 miljoen euro. Dat noodfonds is in het leven geroepen om sectoren die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis financieel te helpen.

Vlaams minister van media Benjamin Dalle laat weten dat voor de VRT een bedrag van 3,8 miljoen wordt uitgetrokken. Eenzelfde bedrag gaat naar de regionale omroepen. Hoe het bedrag van 3,8 miljoen euro precies zal worden verdeeld onder de regionale omroepen, moet nog worden beslist. Het Vlaams Audiovisueel Fonds krijgt 1,9 miljoen euro noodsteun en een bedrag van 500.000 euro gaat naar kleinere spelers, waaronder ook de lokale radio’s.

Volgens Vlaams minister Dalle is de overheidssteun nodig omdat de hele mediasector als gevolg van dalende advertentie-inkomsten zwaar te lijden heeft onder de coronacrisis.

Voor de cultuursector wordt een bedrag van 65 miljoen uitgetrokken. In totaal komen 411 structureel gesubsidieerde organisaties voor de steun in aanmerking. Die krijgen nu de kans om een schadedossier in te dienen.

De regering trekt 100 miljoen euro uit voor het ondersteunen van het lokaal sociaal weefsel. De gemeenten kunnen een bedrag van 87,3 miljoen euro verdelen onder sport-, cultuur- en jeugdverenigingen. Sportfederaties en organisatoren van sportevenementen kunnen rekenen op een bedrag van 10 miljoen euro.


Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page